polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Milieuvriendelijke Eend
   

  Milieuvriendelijke Eend

   
  Eigenaars van oude(re) auto's worden vaak met de vinger gewezen door milieuactivisten. Een oude(re) auto zou een aanslag op het milieu betekenen. Oude(re) auto's moeten op het schroot, zo klinkt het.
   
  Dat dit klinkklare onzin is, krijg je de groene idioten niet aan het verstand gebracht: het productieproces van een auto is meer belastend voor het milieu dan de uitstoot die zo'n auto nadien veroorzaakt. Het is dus minder schadelijk voor het milieu om met je oude kar te blijven rondrijden, dan om de vijf jaar een nieuwe te kopen.
   
  En sinds er een milieuvriendelijkere brandstof op de markt is, Bio-Ethanol, of afgekort E85 genaamd,  is er nog een lichtpuntje: (sommige) oude(re) auto's kunnen wel degelijk rijden op E85. En dat het niet meteen een fortuin hoeft te kosten om je oude(re) auto om te bouwen voor het gebruik van E85 is nog het mooist van al!
   
  De Citroën 2CV, beter gekend als het Lelijke Eendje, is mist de inbouw van een onderdeel van amper €15 (ja, je leest het goed: VIJFTIEN EURO) geschikt te maken voor E85. Omdat een motor op het ethanolmengsel wat rijker moet afgesteld worden, moet je een grotere sproeier in de carburator (laten) zetten. Dat is de auto geschikt voor de nieuwe E85. Maar Aangezien de auto dan niet meer mooi  op benzine loopt bestaat er een verstelbare sproeier, die dus slechts€15 kost. Het inbouwen kost je nog eens een par euro, maar alles samen zou hooguit €50 kosten.
   
  Nu nog de prijs van de E85 laten zakken en je 2CV rjdt én milieuvriendelijk én goedkoop!

  Ook andere pré injectiemotoren kunnen aangepast worden voor E85. Voorwaarde is dat de kleppen en klepzittingen hard genoeg zijn, omdat het alcoholmengsel wat schralen is dan benzine. Hetzelfde probleem dus als bij LPG. M.a.w.: motoren die bewezen hebben goed met LPG te rijden zullen ook op E85 geen ernstige problemen ondervinden.
   
  (Er zou risico bestaan voor aantasten van rubber en niet-edele metalen in het brandstofsysteem, maar tot nu toe heeft niemand die stelling kunnen hard maken.)
   
  Meer info voor 2CV ombouw: klik HIER (website garage OPERATION2CV te Antwerpen)
   
   
   
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl