polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  400.000 km in één jaar!
   

  400.000 km in één jaar!

   
  Vierhonderduizend kilometer rijden op één jaar tijd! Een record dat 66 jaar stand hield.

  Hoezo, 66 jaar stand hield? Wanneer werd dat record dan bij mekaar gereden? In (niet te geloven) 1936! Ja, ja, negentienhonderdzesendertig! In een Frankrijk waar er destijds amper berijdbare wegen waren, vestigde François Lecot dit ongelooflijk record.
   
  400.000 km, dat is 10 keer rond de aarde. 400.000 km op één jaar tijd betekent ook een gemiddelde van 1100 km per dag. Dat is iedere dag van Amsterdam naar Parijs en terug. Zelfs anno 2009 is het quasi onmogelijk om een dergelijke afstand op één dag af te leggen, maar François Lecot deed het iedere dag, een heel jaar lang, meer bepaald tussen 22 juli 1935 en 26 juli 1936. De netto kilometerstand na dat huzarenstukje was 400.134 km. Met een auto die nieuw op de markt was: de Citroën Traction Avant 11cv. Lecot reed dagelijk ofwel van  Rochetaillée naar  Parijs en terug, ofwel van Rochetaillée naar Monaco en terug. En dat allemaal via de ondertussen -door de autoroutes- wat in vergetelheid geraakt Route Nationale 7.

  Frankrijk viert dit jaar het 75 jarig bestaan van de Traction op gepaste wijze, met een nieuwe wereldrecordpoging met (uiteraard) een Traction Avant in de hoofdrol. LEES MEER op dit blogje.
   
   
  model van de Traction Avant van Lecot
   
   
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl