polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  De Morris Minor
   

  De Morris Minor

   
  De Morris Minor. Een grappig ogend bolhoedje dat Groot-Brittannië mobiel maakte. 
   
  Na de tweede wereldoorlog was het heropstarten van het normale leven een zware opgave. Grondstoffen waren schaars,  budgetten beperkt. Toch wilden heel wat mensen een auto, al was het met een minimum aan comfort. De Fransen hadden hun Deux Chevaux, in Duitsland startten de Engelsen de productie van de VW Kever weer op en in het Verenigd Koninkrijk rolde in 1948 de eerste Morris Minor van de band. Net als de allereerste Land-Rover trouwens (toen nog met het streepje in de naam). De Landrover zien we vandaag de dag nog vaak in het straatbeeld, zij het in een gemoderniseerde versie, maar met nog steeds dat herkenbaar uiterlijk van de allereerste "Series One" uit 1948.
   
  Van de Morris Minor is er heden geen spoor meer te bespeuren, hoewel exact een halve eeuw geleden (op 2 januari 1960) het miljoenste exemplaar van de band rolde. Eén miljoen auto's op 12 jaar tijd is geen verwaarloosbare prestatie. De Morris Minor maakte het pad effen voor zijn opvolger, de Mini, die zijn loopbaan in 1959 in de landen van de Commonwealth startte als... Morris Mini-Minor. (met een hoop onderdelen die geleend waren van de Morris Minor)

  Een fris detail: de allereerste Morris Minors beschikten niet eens over een verwarming. Het was dus echte een "coole" kar...
   
   
  Morris Minor 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl