polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Robert Kubica crasht zwaar in rally
   

  Robert Kubica crasht zwaar in rally

   
  De Poolse Formule Eén piloot Robert Kubica is vandaag, zondag 6 februari 2011, zwaar gecrasht tijdens de rally 'Ronde di Andora' in Noord-Italië. Volgens diverse websites (o.a. BBC) gebeurde het ongeval nog voor de openingsetappe, op 4,6km van de start.
   
  De Super 2000 Skoda Fabia van Kubica schraapte eerst langs een kerkmuurtje, waarna het voertuig weggeslingerd werd tegen een vangrail. Bij de klap drong de vangrail binnen in de cabine, waardoor Kubica ernstig gewond raakte aan rechterarm, -hand en -been. 

  Zijn co-piloot, Jacub Gerber, bleef ongedeerd, maar voor Kubica zag het er even héél ernstig uit. Het bevrijden uit het wrak duurde ruim een uur, waarna de Pool per helikopter werd afgevoerd naar de kliniek. Daar werd in eerste instantie gevreesd dat de rechterhand zou moeten geamputeerd worden, maar ondertussen werd reeds medegedeeld dat de hand gered kon worden, hoewel het nog te vroeg is om een uitspraak te doen over de kansen op herstel.

  Of Robert Kubica aan de start van de eerste Formule Eén race van het nieuwe seizoen, op 13 maart aanstaande, op het circuit van Bahrein, zal kunnen verschijnen is nog maar de vraag. Eigenlijk is het überhaupt nog maar de vraag op de sympathieke Pool ooit nog terug zal keren naar de Formule Eén, gezien de ernst van de letsels, en het feit dat zijn rechterarm al bij mekaar gehouden wordt door een stel titanium bouten, ten gevolge van een verkeersongeval dat Robert Kubica in 2003 overkwam.
   
  In 2009 crashte Kubica met meer dan 270km/u met zijn F1-bolide, maar de veiligheidsmaatregelen liggen daar zo hoog, dat hij er toen zonder kleerscheuren van af kwam.
   
  Komende dinsdag staan er nieuwe oefensessies bij Lotus-Renault op het programma, dit keer op het circuit van Jerez. Daar zal waarschijnlijk ofwel Bruno Senna ofwel Romain Grosjean (tijdelijk?) de plaats van Robert Kubica innemen.

   
   
  Robert Kubica 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl