polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Nieuwe 'lelijke eend' op komst
   

  Nieuwe 'lelijke eend' op komst

   
  Bij Citroën zijn ze duidelijk de pedalen kwijt. De eens zo innovatieve autobouwer met Nederlandse roots is anno 2011 nog slechts een schaduw van het bedrijf dat uitpakte met legendarisch automodellen zoals de DS en de 2PK.
   
  En blijkbaar denken ze bij Citroën dat het op de kont kleven van een badge met de naam DS volstaat om massaal auto's te gaan verkopen. Kijk maar naar de DS3, DS4 en DS5, die gewoon luxe-versies zijn van de C3, C4 en C5.
   
  En nu gaan ze ook de nagedachtenis van de onverwoestbare 'Deux Chevaux', bij ons beter gekend als 'Lelijke Eend' of 'Geit', besmeuren: er zijn plannen om een 'opvolger' van de 2CV te bouwen, die dan als 'DS2' op de markt zou komen.
   
  Deze auto heeft in de verste verte niets met de 'paraplu op wielen' die in opdracht van wijlen Pierre-Jules Boulanger werd gebouwd. De oer-2CV moest met een mand eieren over het omgeploegde land kunnen rijden zonder de eieren te breken, de auto moest 2 landbouwers met 50 kg aardappelen of met een 50-litervat wijn kunnen vervoeren, moest eenvoudig genoeg zijn zodat ook de boerin ermee kon rijden en bovenal moest de boer er op zondag mee naar de kerk kunnen, mét zijn hoed op het hoofd.

  Ja, dàt waren de eisen die Boulanger aan de ingenieurs stelde. Het uiterlijk van de wagen deed er niet toe. Het resultaat was een van de grootste auto-iconen van de tweede helft van de 20-ste eeuw. 42 jaar lang was de 2CV in productie, van 1948 tot 1990. En maar liefst 3.872.583 exemplaren rolden in die tijd van de band.
   
  En dat wil Citroën nu 'opvolgen' met de DS2, een doordeweeks modelletje, dat geen speciale vering heeft, dat geen roldak heeft, dat geen uitneembare tuinstoelen heeft, dat gewoon een lelijke... auto is. Maar geen Eend.
   
   Citroën DS2
  Citroën DS2 
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl