polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Vettel start op kop in 1ste GP van het jaar
   

  Vettel start op kop in 1ste GP van het jaar

   
  Dit weekend is het eindelijk zo ver. Na de afgelasting van de Grote Prijs van Bahrein, komt het nieuwe Formule Eén seizoen met twee weken vertraging in actie op het circuit van Melbourne. Wie de race morgen LIVE wil volgen moet daar vroeg voor uit de veren, en mag bovendien niet vergeten zijn wekker aan het zomeruur aan te passen! En aangezien de VRT 'om besparingsredenen' geen F1 meer uitzendt, zullen de Vlamingen weer naar een buitenlandse zender moeten kijken om de eerste Belg in 17 jaar in een Formule Eén bolide te zien van start gaan...
   
  Gelukkig is er de BBC, die overal in Vlaanderen via de kabel of satellietontvanger te bekijken is. De commentaar bij de F1-beelden is op de BBC ook een heel stuk professioneler dan op de Vlaamse staatszender, dus een echte ramp kun je het afschaffen van de Vlaamse verslaggeving van de F1 niet noemen.
   
  Vanochtend (onze tijd) werden de kwalificatieritten reeds gereden in het verre Melbourne, en daar kwam Sebastian Vettel  als snelste naar voren, zodat hij morgen de pole positie mag innemen. Tweede werd Lewis Hamilton, die zo maar even 7 tienden van een seconde trager was dan de Duitser. Op de tweede startrij staat een kopietje: de Red Bull van Mark Webber staat er naast de McLaren van Jenson Button. Op de derde rij, met de vijfde tijd, staat grote bek Fernando Alonso, (Ferrari) die eerder deze week nog van de daken riep dat hij, en niemand anders dan hij, de nieuwe wereldkampioen wordt, en niet alleen dit seizoen, maar ook de komende twee seizoenen...
   
  Helemaal achteraan -waar hadden we hem anders verwacht?- start Jérôme D'Ambrosio, die ondanks een erg Italiaans kinkende naam, een 'rasechte' Belg is. Hij zette in zijn Virgin bolide de 22ste tijd neer, maar bleef met 1'30"822 binnen de 107%-grens en mag dus morgen van start gaan in zijn eerste Formule Eén race.
   
  Afspraak morgen, zondag 27 maart 2011,  om 07.00u (zomertijd!) voor de BBC-buis, waar we eerst een uurtje voorbeschouwing krijgen, met de race die start om 08.00u. Voor wie dat allemaal te vroeg is, wordt de race nog eens integraal herhaald vanaf 14.00u. En dat allemaal op BBC1. Wie een HD-sat-ontvanger heeft kan de race in High Definition(1080i) volgen op BBC1 HD, op Astra 2 transponder 10847MHz V 22000KS/s.
   
  (en wie dit op zaterdag leest: BBC1 zendt de "Qualifying" deze middag nog eens uit tussen 14.00u en 15.15u)
  Maar nu weet je natuurlijk al wie er op de eerste vijf plaatsen staan...
   
  The Good Old Days: Ayrton Senna in actie 
  foto: Ayrton Senna in actie, oh those good old days...
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl