polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Zero Emission taxi's in Londen
   

  Zero Emission taxi's in Londen

   
  Eindelijk zijn ze daar: de eerste echte 'groene' taxi's in Londen. Met de Olympische Spelen voor de deur doet burgemeester Boris Johnson er alles aan om zijn stad zo milieuvriendelijk te krijgen. En sinds de zogenaamde "Fuel Cell Black Cabs" goedgekeurd werden voor gebruik op de openbare weg, stoten deze nieuwe Londense taxi's alleen nog maar waterdamp uit.
   
  Wie een taxi wil nemen hoeft geen angst te hebben dat de accu leeg raakt, want de nieuwe Black Cabs hebben een autonomie van ongeveer 400 km, genoeg voor een volledige werkdag. En als de energie toch  dreigt op te raken moet de taxi geen uren aan de stekker, maar kan hij in enkele minuten volgetankt worden met waterstof.
   
  De nieuwe taxi's hebben immers hun eigen 'powerplant' aan boord: een energiecentrale die de waterstof omzet in elektriciteit. Die 'fuel cell' levert maximaal 30 kilowatt, en laadt een (bescheiden) 14-kWh lithium-ion polymer accu pack op, die als buffer fungeert. De taxi's worden aangedreven door een elektromotor, die een continu-vermogen van 55kW kan leveren (omgerekend zo'n 72 PK) een een kortstondige piek van 100 kW aankan. Dat moet volstaan om een topsnelheid van 130 km/u te halen en een sprintje van 0 naar 100 lukt in 14 seconden (al neem je geen taxi om een dragrace te gaan houden...)
   
   
   
  de fuel cell 
   
   
  groene taxi's in Londen 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl