polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Formule Eén met 1600cc turbo motoren
   

  Formule Eén met 1600cc turbo motoren

   
  Nog twee seizoenen lang zullen liefhebbers van de Formule Eén kunnen genieten van de zingende V8-motoren. Daarna valt het doek over de 2400cc krachtbronnen en wordt er een nieuw hoofdstuk aangesneden met 1600cc V6 motoren, en voor het eerst sinds 1988 zullen de motoren weer voorzien mogen zijn van een TURBO. Daarnaast zullen de nieuwe motoren ook een energie-opslagsysteem, zoals het huidige KERS, aan boord hebben.
   
  Een en ander is bedoeld om het milieu-onvriendelijk aspect van de motorsport aan wat in te perken. De nieuwe motoren zouden zo'n 35% minder brandstof nodig hebben dan de huidige generatie.

  Eerst was er nog voorgesteld om reeds vanaf volgens seizoen met viercilinder turbomotoren te gaan racen, maar de meerderheid van de F1-constructeurs blies dit voorstel van tafel.
   
  Dat niet alle media verstand hebben van motorsport bewees de Vlaamse krant HLN nog maar eens, toen ze in een ruim artikel gewag maakten van een zescilinder met 1,6 liter volume PER CILINDER.
   
  Zo'n 9600 cc turbomotor zou inderdaad wel spectakel kunnen garanderen, ware het niet dat het toerental dan wel drastisch zou moeten dalen... Arm Vlaanderen!
   
   
  F1-nieuws door dummies 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl