polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  ICON: handgebouwde JEEP
   

  ICON: handgebouwde JEEP

   
  Wie herinnert zich de oude oer-JEEP nog?  Het Amerikaanse bedrijfje ICON bouwt (onder meer) de klassieker uit de Tweede Wereldoorlog opnieuw, en wel volledig met de hand! Het 4x4 voertuig is echter volledig aangepast aan de noden van de 21ste eeuw en oogt dan ook een stuk vetter dan zijn voorganger.
   
  Met een 4 cilinder van 2,4 liter inhoud, die 200 PK produceert staat de ICON CJ ver van de Willys die model stond. En de vier schijfremmen zijn ook een innovatie, alsook de gasgevulde schokdempers. Eigenlijk is er -behalve het uiterlijk- helemaal niets dat nog met de Willys overeen komt. Toch een beremooie auto, zie foto hieronder:
   
  ICON CJ 
   
  Maar de jongens uit Californië bouwen nog meer klassiekers: ook de TOYOTA FJ reeks uit de jaren 1960-1980 wordt door ICON opnieuw levend gemaakt. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en wielbases, met een vette V8 benzineslurper, of een modeste diesel vierpitter, al of niet met automatisch versnellingsbak (ICON zetelt in Los Angeles) is de reïncarnatie van het veertig jaar oude ontwerp van de TOYOTA 40 nu te koop voor iedere sterveling... die minstens $100,000 kan ophoesten.
   
  ICON FJ 
   
  Het zware prijskaartje is eenvoudig te verklaren: het gehele voertuig wordt met de hand gebouwd. Alle (aluminium!) panelen worden eerst gepast, voor ze weer gedemonteerd worden om te lakken. Dat lakken gebeurd dmv powder coating en is dus keihard en schokbestendig. Het uitlaatsysteem is ofwel uitgevoerd in stainless steel, ofwel voorzien van een keramische coating, wat nog langer meegaat. Kortom: de auto's die ICON bouwt zijn gemaakt om decennia van te genieten!

  Wie in ons klimaat niet topless wil rondrijden, moet misschien nog even wachten op de BRONCO, die binnenkort in productie gaat.
   
  ICON Bronco 
   
  Je kan een prachtige brochure downloaden ( 7 MB) op de website van ICON 4x4.
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl