polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Saab vraagt faillissement aan
   

  Saab vraagt faillissement aan

   
   
  Het Amerikaanse General Motors heeft gekregen wat het wilde: de Zweedse autobouwers SAAB, momenteel in handen van het Nederlandse Spyker Cars, dat omgedoopt werd tot Swedish Automobile, heeft vandaag -19 dec 2011- een faillissementsaanvraag ingediend bij de Zweedse rechtbank.

  SAAB probeert al een hele poos een overeenkomst te maken met een Chinees consortium (Youngman en Pang Da), maar aangezien er 'Amerikaanse know-how' in de Zweedse bolides steekt, weigert het vroegere moederbedrijf GM om dergelijke samenwerking goed te keuren. De Amerikanen zouden schrik hebben dat de Chinezen de westerse technologie zouden misbruiken.
   
  Wat meer dan een potje onzin is: de Chinezen hoeven echt geen automerk over te nemen om een of andere technologie te kopiëren. Dan doen ze al decennialang met modellen die ze gewoon aankopen en ontleden tot op de laatste schroef.

  Hopelijk 'mag' SAAB nu failliet gaan en kan Swedish Automobile SAAB terug opstarten nà het failliet. HEt zou al maar te gek en treurig zijn mocht een van de beste automerken van de kaart worden geveegd door een stel Amerikaanse geldwolven.
   
   
  foto: mijn vorige auto, een 9000 Griffin
   
  klik moor megagrote foto 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl