polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Top Gear wordt Flop Gear

   Top Gear wordt Flop Gear

   
  Als echte "petrolhead" kijk ik iedere zondagavond naar TOP GEAR. Ik volg dit programma al van in de jaren 1980. In die dagen was het programma nog behoorlijk braaf, met onder andere presentatoren Noel Edmonds, Quentin Willson en voormalig tennisspeelster Sue Baker. Met de komst tvan de heren Tiff Needell (ex-formule één piloot) en ene Jeremy Clarkson (destijds journalist bij Performance Car Magazine) veranderde de teneur van het programma en werd Top Gear meer een show voor en door macho's, met veel motorgeronk en rokende banden. Toen in 1997 ook nog de vrouwelijke racepiloot Vicki Butler-Henderson deel ging uitmaken van het Top Gear team, kenden de autopedalen nog slechts 2 standen: "on" or "off".
   
  Het programma haalde uitstekende kijkcijfers, maar einde 1999 vond de BBC dat het tijd was voor wat anders en verkocht het format aan Channel Five, dat de naam diende te veranderen omdat de BBC aan "Top Gear" vast hield. Het werd dan maar "Fifth Gear" en begon in 2002 met de 'oude' Top Gear presentatoren Tiff Needell, Vicky Butler-Henderson en Quentin Willson.
   
  Einde 2002 hervatte de BBC de reeks Top Gear in een vernieuwd decor en met een nieuwe formule. Ze haalde daarvoor Jeremy Clarkson weer in huis, die bijgestaan werd door twee sidekicks: James May, alias Captain Slow en Richard Hammond, alias Hamster.
   
  De drie heren spelen sindsdien 'hun' rolletje, maar na 10 jaar komt er blijkbaar stevige sleet op de formule, want na de miskleun 'special' in India van december 2011, komt nu ook de nieuwe reeks niet verder dan een flauwe parodie op zichzelf.
   
  Het hoofditem van de aflevering van gisteravond (het "meewerken" aan de opnames van een nieuwe film rond de oude succesreeks 'The Sweeney') werkte op de duur zo irriterend, dat ik de klank meermaals heb afgezet uit plaatsvervangende schaamte. Richard Hammond heeft er alvast een nieuw record 'overacting' mee gebroken.
   
  Ook tijdens het nieuwsitem moest Clarkson zich weer eens (voor de miljardste keer) als supermacho opstellen, door iedereen die klaagt over whiplash de dood met de kogel toe te wensen. Hamstertje moest daar natuurlijk op inpikken en bleef maar vragen "waar, waar?". Hij alludeerde daarbij op de opmerking van 30 november 2011, waar Clarkson had verklaard dat de stakers in de openbare sector voor de ogen van hun familie moesten worden doodgeschoten. Geeuw...

  Hopelijk zien ze bij de BBC in dat hun paradepaardje Top Gear, dat verkocht werd aan tv-stations in onder meer Zweden, Hongarije, Australië, Nederland, België, Ierland, Canada, Tsjechië, Duitsland ,Rusland, de USA (waar er nu ook Top Gear USA loopt, een nog flauwer afkooksel met 'toevallig' drie nog idiotere presentatoren) tot Maleisië toe, dringend aan vernieuwing toe is. Het niveau van aflevering 3 van serie 18 (de uitzending van 12/02/12) heeft immers een historisch dieptepunt bereikt.

  Top Gear is heden ten dage Flop Gear geworden!
   
   
  top gear wordt flop gear 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl