polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Amerikaanse vervolgt Honda om verbruikscijfers
   

  Amerikaanse vervolgt Honda om verbruikscijfers

   
   
  In de verenigde Staten heeft een vrouw een rechtszaak gewonnen die  ze tegen HONDA had aangespannen, omdat haar 2006 HONDA CIVIC HYBRID méér verbruikte dan door HONDA opgegeven. Ze eiste een schadevergoeding van 10.000 USD ter compensatie voor het meerverbruik van haar auto.
   
  Volgens de officiële cijfers zou dat type HONDA 50 Miles per Gallon (MPG) moeten kunnen halen (1 op 21,3 of 4,7 L/100km) De vrouw beweerde dat haar CIVIC HYBRID nooit beter deed dan 30 MPG (1 op 12,8 of 7,8 L/100km).
   
  Een specialist van HONDA kwam in de rechtszaal uitleggen dat autofabrikanten door de overheid verplicht worden een verbruikscijfer op te geven en dat de opgegeven 50 MPG met de CIVIC HYBRID wél haalbaar is. Hij zei er ook bij dat het verbruik onder meer van de rijstijl afhangt.
   
  De rechter gaf de klaagster echter gelijk en veroordeelde HONDA tot het betalen van 9.867 USD ( € 7513). "Only in the USA"...
   
  Doet me trouwens denken aan Tante Sidonia, die in een van de Suske en Wiske avonturen rondrijdt met haar handtas aan de (uitgetrokken)  choke-knop. Haar verbruik zal toen ook wel lichtjes hoger geweest zijn dan normaal...
   
   
  ja Sidonia dat is even schrikken 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl