polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Deutsche Gründlichkeit
   

  Deutsche Gründlichkeit

   
  Het Formule Eén seizoen 2012 leverde gisteren de zevende overwinnaar in zeven races af. De Mercedes-motor van Lewis Hamiltons McLaren spinde als een poes op steroïden van begin tot einde en leverde de Brit zijn eerste victorie van het seizoen op.
   
  Door een vrij late bandenwissel moest Hamilton de leiding afstaan aan de Ferrari van Alonso, die meende dat hij 49 rondjes met één set Pirelli's zou kunnen rijden zonder 'over the cliff' te gaan. Ook Sebastian Vettel leek op zijn oude sloffen te willen doorgaan tot de finish, maar zijn team zag dat nieuw rubber een aanzienlijke tijdswinst opleverde en riep de regerend wereldkampioen binnen, toen het kalf al half verdronken was.
   
  Resultaat: Hamilton reed in zijn bekende alles-of-niets stijl iedereen naar huis en haalde zowel Vettel als Alonso terug in, om de overwinning op zak te steken. Vettel slaagde er nog in Alonso terug te pakken, maar ook Romain Grosjean en Sergio Perez lieten de Ferrari een poepje ruiken, waardoor ze mee op het podium mochten plaats nemen.
   
  Resultaat: Hamilton aan de leiding in de tussenstand van het WK, voor Alonso en Vettel.
   
  Wie het er minder fraai van af bracht was Jenson Butten, nota bene teamgenoot van de overwinnaar, die door een andere afstelling van de achterwielgeometrie nergens in het stuk voor kwam. 
   
  Maar wie nog slechter deed dan Button was ene Michael Schumacher. Ooit reed deze Duitser een prachtig palmares bij mekaar, zij het niet altijd op de meest sportieve manier. Voor Schumacher bestond er maar één doel: winnen, hoe dan ook.
   
  Zijn Mercedes liet het gisteren in Montreal nog maar eens afweten, wat Michael een vijfde DNF in het nog jonge seizoen opleverde. Dit keer was het de achtervleugel die parten speelde: de flap van de DRS bleef 'open' staan, waardoor Schumacher eerst nog van de baan ging eer hij de pits opzocht. Daar werd met Deutsche Gründlichkeit gearbeid om de spoiler tot de orde te roepen: een van de mecano's gaf er enkele meppen met de vlakke hand op -alsof het de televisie van Onslow betrof- en toen dat niet hielp werd en nog meer bruut aangewend om dat rotding tot inkeer te brengen. Tevergeefs en exit Schumacher.
   
  De terugkeer van MSC naar de F1 is nog steeds geen groot succes te noemen. En toch blijft Schumi dromen van een F1-overwinning, 'op rijpere leeftijd'...
   
  Zie de 'toekomstvisie' van PoPoL hieronder ;-)
   
   
  Schumacher too old? 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl