polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Kom van die stoep af!
   

  Kom van die stoep af!

   
   
  Motorfietsen mogen in België  niet langer meer op de stoep parkeren. Het koninklijk besluit dat dit mogelijk maakte werd door de Raad van State vernietigd. Het Brusselse Gewest had bezwaar aangetekend omdat het niet was geraadpleegd toen de maatregel tot stand kwam.

  Het koninklijk besluit van 11 juni 2011 was een bedenksel van de vorige federale minister van mobiliteit, Etienne Schouppe, en gaf motorrijders onder meer toestemming om hun voertuig binnen bepaalde omstandigheden op het trottoir te parkeren.

  Nu is België verdeeld in gewesten (er is een Vlaams, een Waals en een Brussels gewest) en als zo een federale wet tot stand komt, en die heeft gevolgen voor de gewesten, dan moet de federale regering eerst met die gewesten overleggen. Dat is met dit Koninklijk besluit niet gebeurd, terwijl mobiliteit ook een gewestelijke bevoegdheid is. Ja, ja, den Belziek is een mooi voorbeeld van kafkaiaans bestuur...

  Het Brusselse gewest was het niet eens met de nieuwe verkeersregel omdat er geen rekening gehouden werd met initiatieven die het gewest voor voetgangers heeft genomen. Het toelaten van motoren op de stoep zou de voetgangers in het gevaar brengen, vinden de Brusselaars.

  Of nu het gehele K.B. van 11/06/11 geschrapt wordt is niet meteen duidelijk, dat zou dan betekenen dat motorrijders voortaan weer geen extra beschermende kledij hoeven te dragen (handschoenen,  een jas met lange mouwen, een broek met lange pijpen en enkelbedekkend schoeisel). Het vernietigen van dit onderdeel van het bewuste K.B. zou in ieder geval een hele hoop motor- en scooterrijders als muziek in de oren klinken.
   
   
  als de bliksem van die stoep af! 
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl