polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Advertenties vol leugens
   

  Advertenties vol leugens

   
  Wie af en toe gebruikte spullen koop zal het fenomeen wel kennen: de advertentie belooft goud, maar als je ter plaatse gaat kijken blijkt het drek te zijn. Een kleine kleurnuance, die het onderscheid tussen verkoper en koper van mening laat verschillen.
   
  Nu ben ik in het verleden al enige keren mooi genaaid geweest, door te vertrouwen op de verkoper. Zo kreeg ik uit Lokeren, dankuwel meneer Johan P., een incompleet, beroest autostuur toegezonden, dat bovendien vol scheurtjes en sneetjes zat.  De verkoper gecontacteerd, maar die bleef bij hoog en bij laag beweren dat het 'perfect in orde was' en wilde van geen terugname weten.  De website waarop ik het artikel vond 'kon ook niet helpen' en nadat ik een negatieve reactie had geplaatst bij de beoordeling van meneer Johan P. uit Lokeren, kreeg ik -je raad het al- ook een negatieve beoordeling van die bedrieger aan mijn broek gelapt. Bovendien bleken er opeens een aantal 'tevreden kopers' te zijn die dat stuurwieltje bij Johan P. hadden gezien voor hij het aan mij verkocht en die reageerden allemaal met lof en wierook beoordelingen voor hem, waarbij ze mij en passant ook nog eens zwart maakten. Je kan dus maar beter opletten als je gebruikte auto-onderdelen bij ene Johan P. uit Lokeren bestelt...
   
  Soms is de fraude (hoe moet je anders een bedrieglijke advertentie noemen?) gelukkig op tijd te doorprikken. Door o.m. gerichte vragen te stellen en door detailfoto's op te vragen kun je al een hele hoop advertenties naast je neer leggen. Meestal echter trap ik er met open ogen in, en zie ik de leugens pas als ik ter plaatse ben. (Nog altijd beter een nutteloze verplaatsing dan rommel te kopen, denk ik dan maar...)
   
  Zo ging ik eens naar een scootertje kijken, gelukkig niet te ver uit de buurt. De verkoper beweerde 'eerste eigenaar' te zijn, maar toen de documenten schoorvoetend getoond werden, bleek dat niet het geval te zijn. Die verkoper had ook niet vermeld dat het achterlicht stuk was, een deel van het koetswerk beschadigd en de buddyseat gescheurd... Ook bleek de accu defect en kon er (dus) geen proefrit gemaakt worden. Leuk, zo'n verplaatsing voor nop. De Yamaha Majesty uit Langemark-Poelkapelle, die door Peter C. te koop aangeboden wordt (ondertussen vraagprijs gezakt van 1000 naar 500 euro) kun je dus al rustig vergeten.
   
  Een andere schurk, meneer Rafaël D uit Knokke-Heist probeert een Honda Silverwing te verkopen.Hij claimt in zijn advertentie dat de motorscooter tussen 10.000 en 20.000 km op de teller heeft, dat het bouwjaar 2007 is en dat de scooter beschikt over een ABS remsysteem. Na wat heen en weer mailen gaf meneer Rafaël toe dat het bouwjaar 2001 was, hijzelf had de scooter in 2007 gekocht en ingeschreven. Niet alleen een frauduleus bouwjaar, maar ook meteen duidelijk gelogen wat de ABS betreft: Honda introduceerde dat pas in 2003. Geconfronteerd met zijn leugens blijft Rafaël volhouden dat de scooter ABS heeft en wat die kilometers betreft: er staan 21.000km op de teller, dat was dus maar een 'beetje gelogen'.
   
  Ik kan zo nog wel even doorgaan, over advertenties die de hemel beloven. Een dealer in tweedehandsauto's uit 'Brugge' biedt een Suzuki 'Brugman' aan. (waarschijnlijk uniek stuk, want alle andere heten Burgman). Volgens de advertentie heeft de scooter 160.000km, wat me een beetje intrigeerde. Het scootertje bleek in Zuienkerke te staan, 21.000km op de teller te hebben en er waren maar liefst vier verschillende sleutels bij: eentje om te starten, eentje om te tanken, eentje om het zadel open te klappen en eentje voor de topcase. Zo, die kunt u ook al weer schappen van de lijst, tenzij je echt op zoek bent naar een vreselijk verroeste scooter met vier sleutels...

  Zoals gezegd heeft klagen bij de website in kwestie geen zin: onder het motto 'schiet niet op de pianist' wentelen zij zich in onschuld. Ik maakte bv melding van de frauduleuze Silverwing advertentie. Resultaat: het bouwjaar werd aangepast, maar de ABS en 10.000-20.000km bleven staan.

  Er rest ons, koopjesjagers, dan ook niets anders dan heel veel zoeken en verplaatsingen maken. Waar is die  speld in de hooiberg?  Eén tip kan ik geïnteresseerden in een motor met ABS alvast meegeven: vraag een detailfoto van het wiel. Zo'n ABS systeem heeft een soort getande schijf in het wiel. Dat is de sensor van het antiblokkeersysteem. Heeft de geadverteerde motor deze sensor niet in het wiel, dan is er van ABS geen sprake. Zo. Dat bespaart alvast een hoop kilometers ;-)
   
   
  ABS bij BMW (links) en bij Honda Silverwing (rechts)
   
   
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl