polka.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  advertenties

  Bookmark and Share

   
   
  Niet gevonden wat je zocht?
  Vind het met GOOGLE !
   
   
  Google
   
   
   
  Sebastian Vettel steelt de race

  De Grote Prijs van Maleisië werd gewonnen door Sebastian Vettel. Hij ging zijn teamgenoot Mark Webber voor, maar na afloop van de race leken beide heren alles behalve gelukkig, zelfs een handdruk kon er niet vanaf. Webber had slechts één zinnetje commentaar: "Multi Twenty One".

  Die 'multi-21' is een code die het team gebruikt om aan te duiden dat de 'tweede piloot' van het team voor de 'eerste piloot' moet eindigen. Mark Webber reed het merendeel van de race op kop en hield zich aan de teamorders: hij had de opdracht gekregen om de motor en het brandstofvebruik te sparen en met die code 'mult-21' was hij verzekerd van zijn eerste zege van het seizoen. Sebastian Vettel vond echter dat hij, als regerend wereldkampioen, zich niet aan de spelregels van het eigen team diende te houden, en ging de strijd aan met de Australiër, haalde hem na een gevaarlijke maneuvre in, en stal zo de zege.

  Dat ze er bij Red Bull niet mee opgezet waren was meteen na de race al duidelijk zichtbaar aan de lichaamstaal van de ploegleiding. Dat Webber er al helemaal niet mee kon lachen, is meer dan begrijpelijk.

  Ook voor de derde podiumplaats werden er teamorders uitgevaardigd. Nico Rosberg wilde per sé voorbij zijn nieuwe teamgenoot Hamilton, maar kreeg eveneens uitdrukkelijke orders om zich in te houden. Rosberg hield zich wél aan deze teamorders, en zo haalde Lewis Hamilton in zijn tweede race voor Mercedes het laagste podiumtrapje.

  Het is best te begrijpen dat er in een sport waar er veel op het spel staat (geldelijke belangen, publiciteit, én het leven van de sporters),  teamorders gelden. WIe zo onsportief is om zich daar niets van aan te trekken, heeft geen plaats in deze sport. Zijn flauwe excuses tijdens de persconferentie na de race waren als zeepbellen, de toekomst zal moeten uitwijzen, wat er nu met Vettel gebeurt.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl